Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών(ΚΕΘΙΣ) "τρέχει" αυτήν τη χρονική περίοδο έρευνα με θέμα " Η επίδραση ενός παρεμβατικού προγράμματος θεραπευτικής ιππασίας στην ισορροπία παιδιών με νοητική υστέρηση" στα πλαίσια προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Σερρών. Το πρόγραμμα διαρκεί 2 μήνες με συχνότητα συνεδριών 2 φορές την εβδομάδα. Το δείγμα αποτελείται από 22 εφήβους εκ των οποίων οι 12 συνιστούν την πειραματική ομάδα και οι υπόλοιποι 10 την ομάδα ελέγχου.
Τα άτομα με νοητική υστέρηση έχουν μειωμένη ικανότητα ισορροπίας που επηρεάζει την καθημερινότητά τους. Η βελτίωση της ισορροπίας τους κρίνεται απαραίτητη, ως πολύ σημαντικός παράγοντας για την ποιότητα ζωής τους και αποτελεί βασικό στοιχείο της καθημερινής τους δραστηριότητας. Είναι δε πολύ σημαντικό να συμμετέχουν σε προγράμματα άθλησης που θα βελτιώσουν την ισορροπία τους και γενικότερα την κινητική τους κατάσταση.2 σχόλια:

Πισκιούλης Μιχάλης είπε...

Μπραβο!!! Μπράβο!!! Μπράβο!!!

oikomell είπε...

να ρωτησω,για το 2010 εχετε στο προγραμμα σας καποια μαθηματα απο εκπαιδευτη αλογων?αν ναι ποτε χρονικα τα προσδιοριζετε?ευχαριστω και συνεχιστε ετσι.