Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Με τους Πολωνούς φίλους μας πριν ξεκινήσει μια συνεδρία θεραπευτικής ιππασίας.
Ανάμεσά τους 2 φυσιοθεραπευτές. Ολοι μαζί σαν ομάδα εργάζονται στη Βαρσοβία σε Κέντρο θεραπευτκής ιππασίας με υπεύθυνη την εξειδικευμένη ψυχολόγο Γιακόντα Μασιάτζεκ
Απο τις 21/9/2009 εως τις 27/9/2009 πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών ευρωπαϊκό πρόγραμμα Νέας Γενιάς με θέμα "η θεραπευτική ιππασία ενώνει τους νέους της Ευρώπης"। Φιλανδοί, Πολωνοί, Αυστριακοί και γείτονες Βούλγαροι συμμετείχαν δηλώνοντας ευχαριστημένοι απο την ανταλλαγή των απόψεων πάνω στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και ιδιαίτερα ικανοποιημένοι απο τη Σερραϊκή φιλοξενία!!
Στην παραπάνω φωτο είμαστε έξω απο το σπήλαιο της Αλιστράτης

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

Το φετινό τουρνουά μπάσκετ με την ονομασία “Green Basket 2” έλαβε χώρα για δεύτερη συνεχή χρονιά στο κλειστό γυμναστήριο του Νέου Σκοπού κερδίζοντας ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις। Στο τουρνουά – για την διοργάνωση του οποίου υπεύθυνοι φορείς ήταν ο πολιτιστικός σύλλογου Νέου Σκοπού «Ορφέας», ο Δήμος Στρυμόνα και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Σερρών – συμμετείχαν 4 ομάδες: ο οικοδεσπότης Ορφέας (Γ' Εθνική), οι Ίκαροι (Α2 Εθνική) , ο Ερμής Λαγκαδά (Α2 Εθνική) και ο Γ.ΑΣ Κομοτηνή (Β' Εθνική).
Το Σάββατο απενεμήθη αναμνηστική πλακέτα από την Πρόεδρο του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας, κ। Μαρία Λίγκα και από τον Δήμαρχο Στρυμόνα, κ। Βασίλη Κετσετζή στον Παραολυμπιονίκη αθλητή και Πρόεδρο του Γ।Α।Σ Κομοτηνή, κ। Αλέξανδρο Ταξιλδάρη ο οποίος με την ευκαιρία της παρουσίας του στο τουρνουά, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών.
Ο κ। Ταξιλδάρης δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους υπεύθυνους του Ορφέα Νέου Σκοπού για την πρόσκληση στο τουρνουά ενω συνεχάρη τον κ। Κετσετζή και την κυρία Λίγκα για την πολύ καλή λειτουργία του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας επισημαίνοντας το γεγονός ότι σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν συνολικά μόνο δυο οργανωμένα κέντρα θεραπευτικής ιππασίας(το άλλο βρίσκεται στην Αθήνα) για τα άτομα με αναπηρίες

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009



Αυτό είναι το θέμα της παρουσίασης της ομάδας του Κέντρου των Σερρών στο παγκόσμιο συνέδριο της θεραπευτικής ιππασίας στη Γερμανία।

Αναφέρεται στην επαγγελματική εκπαίδευση ενός εφήβου με αυτισμό ως φροντιστή σταύλων σε ένα κέντρο ιππασίας।

Η έρευνα αυτή είναι απόρροια της καλής συνεργασίας μεταξύ του ΕΕΕΕΚ Σερρών, του τμήματος ειδικής αγωγής του πανεπιστημίου του Βόλου και του ΚΕΘΙΣ.

Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Οι οκτώ Ελληνίδες που μετείχαμε στο παγκόσμιο συνέδριο της θεραπευτικής ιππασίας στη Γερμανία!!
Σέρρες, Κατερίνη, Γιάννενα και Αθήνα।
Οι Σέρρες και η Αθήνα έχουν οργανωμένα κέντρα θεραπευτικής ιππασίας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα। Στα Γιάννενα και την Κατερίνη κάτι ξεκινάει σιγά σιγά σε ιδιωτικό πλαίσιο και σε σωστή βάση όπως φαίνεται απο την παρουσία των συναδέλφων στο συνέδριο...

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Γεια σας φίλοι μας!! Πέρασαν σχεδόν τέσσερις μήνες από την τελευταία ανάρτηση στο ιστολόγιό μας!!!! Πολύς καιρός! Περνάει όμως τόσο γρήγορα! Λίγο οι καλοκαιρινές διακοπές, λίγο το ότι είμαστε όλοι μας πολυάσχολοι..... Ένα ενδιαφέρον όμως γεγονός στη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν το παγκόσμιο συνέδριο της θεραπευτικής ιππασίας που γίνεται κάθε τρία χρόνια και φέτος τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκε στο Μunster της Γερμανίας। Μετείχαμε σ'αυτό τρία άτομα απο το Κέντρο μας। Η γράφουσα το παρόν κείμενο φυσιοθεραπεύτρια Μαρία Λίγκα, η φυσιοθεραπεύτρια Σταυρούλα Κυριακοπούλου και η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Χρύσα Καρρά।Eνδιαφέρουσες έρευνες και παρουσιάσεις σχετικά με τη θεραπευτική ιππασία και τους διάφορους τομείς στους οποίους εφαρμόζεται। Συναντήσεις με παλιούς γνώριμους απο άλλα κράτη καθώς και νέες γνωριμίες। Το 2012 το παγκόσμιο συνέδριο θεραπευτικής ιππασίας θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα!!!!