Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008



Ολοκληρώθηκε με επιτυχία 3μερο σεμινάριο (25-27 Oκτωβρίου) με θέμα «επικοινωνία ανθρώπου-αλόγου», θεωρία και πρακτική, στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕ.Θ.Ι.Σ.) στο Ν.Σκοπό του Δήμου Στρυμόνα. Συμμετείχαν φυσιοθεραπευτές, εργοθεραπευτές και καθηγητές φυσικής αγωγής από πολλά μέρη της Ελλάδας. Ρέθυμνο, Αθήνα, Καρδίτσα, Κατερίνη, Σέρρες, Δράμα και Καβάλα. Εισηγητής του σεμιναρίου ο Αυστριακός εκπαιδευτής αλόγων Reinhard Mantler. Σκοπός του σεμιναρίου η εκπαίδευση των συμμετεχόντων ως προς την επικοινωνία τους με τα άλογα!!! Σημαντική προϋπόθεση για όσους ασχολούνται με τη θεραπευτική ιππασία και όχι μόνο… Όλοι δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από την οργάνωση του σεμιναρίου και τη φιλοξενία.
Ήταν το τρίτο κατά σειρά σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕ.Θ.Ι.Σ. στον πρώτο μόλις χρόνο λειτουργίας του!! Προηγήθηκαν άλλα 2 σεμινάρια, το 2007, με θέμα την ανάλυση της κίνησης του αλόγου και πως αυτή επηρεάζει τον αναβάτη με αναπηρία( εγκεφαλική παράλυση, σκλήρυνση κατά πλάκας, παθήσεις ΚΝΣ κλπ).
Η θεραπευτική ιππασία αφορά και σε άτομα με αυτισμό, νοητική υστέρηση, ψυχικές διαταραχές κ.α.
Εκτός όμως από τα θεραπευτικά προγράμματα, στο ΚΕ.Θ.Ι.Σ. παραδίδονται και μαθήματα εκπαίδευσης ιππασίας σε παιδιά και ενήλικες από έμπειρη εκπαιδεύτρια ιππασίας. Πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο κάνουμε πράξη την ιδέα της ένταξης, ενσωμάτωσης και κοινωνικοποίησης των ΑΜΕΑ. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!!!

1 σχόλιο:

oikomell είπε...

ξανθο το αλογο ξανθος και ο μπομπιρας,πολυ ωραια φωτο μπραβο σας.