Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Σας ανακοινώνουμε ότι από τις 18 έως 21 Νοεμβρίου του 2010 (Πέμπτη μεσημέρι έως Κυριακή απόγευμα), θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο μας σεμινάριο ιπποθεραπείας (μέθοδος θεραπείας που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις διαταραχών του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, εγκεφαλικής παράλυσης, σκλήρυνσης κατά πλάκας και ορθοπεδικών παθήσεων, σε παιδιά και ενήλικες και είναι πολύ διαδεδομένη σε Ευρώπη και Αμερική).
Απευθύνεται σε φυσιο, εργο και λογοθεραπευτές που είναι κάτοχοι αναγνωρισμένου πτυχίου φυσιοθεραπείας, εργοθεραπείας και λογοθεραπείας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.Η ελάχιστη εμπειρία με το άλογο (περπάτημα, επίσκεψη στο στάβλο, άνεση όταν βρίσκεστε κοντά του) είναι απαραίτητη. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, η ανακοίνωση του σεμιναρίου γίνεται έγκαιρα, ώστε οι υποψήφιοι που θα επιλεχθούν , να προσπαθήσουν να έχουν μια πρώτη επαφή με τον πλησιέστερα σε αυτούς ιππικό όμιλο, για την απόκτηση αυτής της εμπειρίας.

Την Επιστημονική ευθύνη του σεμιναρίου φέρει η φυσιοθεραπεύτρια

Μαρία Λίγκα, μέλος του FRDI (Παγκόσμια Οργάνωση Ιππασίας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες)εξειδικευμένη στην ιπποθεραπεία στο Goteborg της Σουηδίας με συμμετοχή σε τρία παγκόσμια συνέδρια, στην Ουγγαρία το 2003, στην Βραζιλία το 2006 και στη Γερμανία το 2009 με προφορικές ανακοινώσεις στα δυο τελευταία.

Εργάζεται 27 χρόνια στο χώρο των ΑΜΕΑ ( ΚΕΠΕΠ Σιδ/στρου, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών και τα τελευταία 5 χρόνια στο ΕΕΕΕΚ Σερρών ).

Είναι εξειδικευμένη στη μέθοδο BOBATH από το 1983 και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Νευροεξελικτικής Αγωγής (ΕΕΝΑ).

Παρακολούθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία Πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ του ΥΠΕΠΘ και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων με θέμα «Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών και Ειδικού Προσωπικού στον Αυτισμό» διάρκειας 600 ωρών.

Λοιποί εισηγητές

-Σταυρούλα Κυριακοπούλου, φυσιοθεραπεύτρια εξειδικευμένη στη μέθοδο BOBATH και την ιπποθεραπεία. Προσφέρει εθελοντική εργασία στο Κέντρο σχεδόν από την αρχή της λειτουργίας του.

-Sanna Kings φυσιοθεραπεύτρια από Σουηδία εξειδικευμένη στην ιπποθεραπεία.

-Μarielle Samira De Riyke , από την Ολλανδία, εκπαιδεύτρια ιππασίας, ψυχολόγος και γνώστρια των ΑΜΕΑ. Θα επιληφθεί θεμάτων σχετικών με horsemanship. Μιλάει άπταιστα την Ελληνική γλώσσα.

-Χρύσα Καρρά, καθηγήτρια φυσικής αγωγής εξειδικευμένη στην ειδική αγωγή, τον αυτισμό και τη θεραπευτική ιππασία. Επίσης προσφέρει εθελοντική εργασία στο ΚΕΘΙΣ. Θα αναφερθεί στη θεραπευτική ιππασία σε σχέση με παιδιά με αυτισμό και νοητική υστέρηση.

Ο μέγιστος αριθμός των συμμετεχόντων θα ανέρχεται στους 20.

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν

α) online στην ηλεκτρονική διεύθυνση ligamaria2006@yahoo.gr

β) ταχυδρομικά στη διεύθυνση Α.Αργυρού 1 Τ.Κ. 62100 Σέρρες

Τα δίδακτρα ορίζονται στη τιμή των 400 ευρώ για τη συμμετοχή και ένα γεύμα. Τα έξοδα διαμονής και μετακίνησης βαρύνουν τους συμμετέχοντες. Για όσους το επιθυμούν θα υπάρχει η δυνατότητα διαμονής στον ξενώνα του Ν.Σκοπού δωρεάν!!!!!! Διαθέτει 16-18 κλίνες. Ένα δίκλινο, ένα τετράκλινο και ένα δεκάκλινο!!!!!! Ο ξενώνας είναι πεντακάθαρος και βρίσκεται στο κέντρο του Ν.Σκοπού.

Το ποσό των 150 ευρω πρέπει να προκαταβληθεί στο λογαριασμό του ΚΕΘΙΣ

Με Νο 1310200244739(Εurobank)

IBAN GR 0802601310000770200244739 για τη διασφάλιση της θέσης στο σεμινάριο.

Fax 2321025710 για να αποσταλεί η απόδειξη από την τράπεζα

Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως 31 Οκτωβρίου 2010. Είναι απαραίτητο να συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό σημείωμα καθώς και με τηλέφωνο ή e-mail για μελλοντική επικοινωνία. Οι επιλεχθέντες θα ειδοποιηθούν στις 7 Νοεμβρίου 2010.

Για οποιοδήποτε θέμα ή πληροφορία επικοινωνήστε με την κα Μαρία Λίγκα στο τηλ 6945549696 κξαι με την κα Σταυρούλα Κυριακοπούλου στο τηλ 6972074873

Η Γραμματέας του ΚΕ.Θ.Ι.Σ.

Χρύσα Καρρά

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Είμαστε εδω!!!!!!!

Τι μας κάνουν τελικά αυτά τα facebook και τα άλλα συναφή? Ξεχνάμε τα αγαπημένα μας ιστολόγια για ३ μήνες!!!! Επανακάμπτουμε όμως...
Λοιπόν αγαπημένοι μας φίλοι, μόλις χθές το Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών έκλεισε ३ χρόνια δημιουργικής, όπως νιώθουμε, πορείας। Πότε πέρασαν? Ούτε που το καταλάβαμε।
Ετσι φαίνεται ότι συμβαίνει με κάθε τι καλό...
Σύντομα θα γίνουν και τα εγκαίνια του κλειστού μας στίβου, έργου του δημάρχου κου Κετσετζή και του δημοτικού του συμβουλίου!!!
Χθές επίσης ξεκίνησαν και τα θεραπευτικά μας προγράμματα। Καινούρια εκπαιδεύτρια ιππασίας απο Ολλανδία καθώς και νέοι εθελοντές με μεγάλη εμπειρία!!!Μεγαλώνει η θεραπευτική μας ομάδα! Ετοιμάζουμε δε και σεμινάρια για τα οποία θα σας ενημερώσουμε εν καιρώ.