Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010


Ανατομική ομοιότητα μεταξύ αλόγου και ανθρώπου
καθώς επίσης και ομοιότητα στη δομή και λειτουργία του έσω αυτιού των δυο θηλαστικών γεγονός που έχει άμεση σχέση με θέματα ισορροπίας!!!
Το βάδισμα του αλόγου μοιάζει με αυτό του ανθρώπου και έτσι στα άτομα με κινητική αναπηρία, τα πόδια του αλόγου γίνονται η προέκταση του δικού του σώματος...

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών(ΚΕΘΙΣ) "τρέχει" αυτήν τη χρονική περίοδο έρευνα με θέμα " Η επίδραση ενός παρεμβατικού προγράμματος θεραπευτικής ιππασίας στην ισορροπία παιδιών με νοητική υστέρηση" στα πλαίσια προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Σερρών. Το πρόγραμμα διαρκεί 2 μήνες με συχνότητα συνεδριών 2 φορές την εβδομάδα. Το δείγμα αποτελείται από 22 εφήβους εκ των οποίων οι 12 συνιστούν την πειραματική ομάδα και οι υπόλοιποι 10 την ομάδα ελέγχου.
Τα άτομα με νοητική υστέρηση έχουν μειωμένη ικανότητα ισορροπίας που επηρεάζει την καθημερινότητά τους. Η βελτίωση της ισορροπίας τους κρίνεται απαραίτητη, ως πολύ σημαντικός παράγοντας για την ποιότητα ζωής τους και αποτελεί βασικό στοιχείο της καθημερινής τους δραστηριότητας. Είναι δε πολύ σημαντικό να συμμετέχουν σε προγράμματα άθλησης που θα βελτιώσουν την ισορροπία τους και γενικότερα την κινητική τους κατάσταση.



Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010


Η Ολγα Ντεμέντιεβα είναι η έμπειρη εκπαιδεύτρια ιππασίας του ΚΕΘΙΣ!
Στη φωτο, κατά τη διάρκεια προπόνησης!!
Στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών προετοιμάζονται αθλητές ιππασίας των
Special Olympics Hellas των οποίων οι Παγκόσμιοι αγώνες γίνονται στην Ελλάδα το 2011.
Αρχές Ιουλίου θα γίνουν στην Αθήνα test events με τη συμμετοχή διαφόρων χωρών.
Θα είμαστε εκεί......

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010















Κλειστός στίβος προδιαγραφών!!!!!!
Το σημαντικότερο έργο στο ΚΕΘΙΣ!
Είμαστε πλέον παντός καιρού.....