Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008



Το λογότυπο του ΚΕ.Θ.Ι.Σ. δημιουργία της συναδέλφου φυσιοθεραπεύτριας Κούλας Τερζίδου που περιμένει να γεννήσει το μωράκι της.... Με το καλό!!


Το άλογο είναι το "εργαλείο" μας!!Προτεραιότητά μας είναι η σωματική και ψυχική του υγεία......


Ως ένδειξη για ιπποθεραπεία θεωρούνται οι παθήσεις του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, εγκεφαλικές βλάβες, σκλήρυνση κατά πλάκας κ.α.

Κυριακή 10 Αυγούστου 2008



Εν ώρα θεραπείας!! Οταν ο αναβάτης δε μπορεί να καθήσει πάνω στο άλογο μόνος του λόγω της αναπηρίας του τότε ανεβαίνει μαζί του και ο εξειδικευμένος φυσιοθεραπευτής ο οποίος διευκολύνει τα φυσιολογικά πρότυπα που υπάρχουν σε κάθε αναβάτη με αναπηρία και ταυτόχρονα αναχαιτίζει τα παθολογικά με ειδικούς χειρισμούς και τεχνικές που αυτός γνωρίζει. Στόχος είναι να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν σωστότερη θέση πάνω στο άλογο για να μεταφερθεί νευρομυϊκά η ευεργετική του κίνηση στον κορμό του αναβάτη. Ως αποτέλεσμα έχουμε την ομαλοποίηση του μυϊκού τόνου, βελτίωση ισορροπίας και συντονισμού των κινήσεων!!!

Σάββατο 9 Αυγούστου 2008


Ο χώρος υποδοχής των φίλων του Κέντρου Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών!!
Πάλι καθυστερήσαμε στην ενημέρωση του ιστολογίου μας. 31/2 μήνες μετά....... Απαράδεκτοι αλλά όχι αδικαιολόγητοι. Εγιναν πολλά μέσα σε αυτό το διάστημα. Κατ'αρχάς είναι έτοιμος ο χώρος υποδοχής των φίλων του ΚΕ.Θ.Ι.Σ. Ενας χώρος με σπιτίσια αίσθηση... Ενα άλλο σημαντικό γεγονός είναι ότι έφτασε τον Ιούνιο στο Κέντρο μας ο Αλπενστάρ!!! Ακόμη μια φορά να ευχαριστήσουμε τον Κο Βασιλείου απο την Αθήνα που μας βοήθησε σημαντικά στη μεταφορά του αλόγου. Δημιουργήσαμε επίσης ένα χώρο που φιλοξενεί τα 2 γαϊδουράκια μας(μαμά και κόρη), τα κουνέλια και τις κότες μας με την ευγενική χορηγία και προσωπική φροντίδα του Κυριάκου Βακιρτζή, αντιπροέδρου του ΚΕ.Θ.Ι.Σ. καθώς και του φίλου εθελοντή γενικών καθηκόντων,Μένιου Πολυμενόπουλου, ενός απο τους πολλούς εθελοντές που μας στηρίζουν ποικιλοτρόπως. Ο Δήμαρχος του Δήμου Στρυμόνα Κος Βασίλης Κετσετζής εργάζεται πυρετωδώς για τη δημοπράτηση του κλειστού στίβου του ΚΕ.Θ.Ι.Σ. αλλά δυστυχώς όλοι και πρώτος αυτός, γνωρίζουμε τους ρυθμούς χελώνας του δημοσίου..... Η φίλη και συνάδελφος φυσοθεραπεύτρια, Σταυρούλα Κυριακοπούλου, πάντα εθελοντικά στο πλευρό μας!! Ξέρετε φίλοι μου, τα λόγια λέγονται πολύ εύκολα. Τα έργα γίνονται δύσκολα...... Σε ένα τέτοιο Κέντρο όμως μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα χρειάζονται πολλά! Μεράκι, όρεξη, όραμα, διάθεση προσφοράς και δουλειά!! Πολλή δουλειά..... φτάνω μερικές φορές να σκέφτομαι ότι τέτοιες δράσεις απο τόσες πολλές ΜΚΟ στην Ελλάδα έχουν φορέσει τα γυαλιά στους πολιτικούς μας........ Οχι βέβαια σε όλους, ευτυχώς... Για να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα...
Τα παιδιά που μετέχουν σε προγράμματα ιπποθεραπείας και οι γλυκύτατοι στην πλειοψηφία τους γονείς είναι οι καλύτεροι συμπαραστάτες μας! Τους ευχαριστούμε όλους!!!